Veelgestelde vragen over het huren van een motorboot

Veelgestelde vragen

  1. Home
  2. Veelgestelde vragen
De Driesprong Yachtcharters Hilde Wekema 2 Zonder Achtergrond
Hilde Wekema,Receptie

Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact met mij op, ik beantwoord hem graag!

Categorieën

Aankomst- en vertrektijd

Op de dag van vertrek mag je vanaf 14:00 uur aan boord van het gehuurde schip. Op de dag van terugkomst dien je uiterlijk om 10:00 het schip te hebben verlaten. Dit is belangrijk, omdat wij de periode tussen 10:00 uur en 14:00 nodig hebben om het schip weer in gereedheid te brengen voor de volgende huurders. 

Als je van te voren weet dat je op de vertrek dag pas na 15:00 uur bij ons zult arriveren, zouden we het enorm waarderen als je ons dit even zou willen laten weten. Dan kunnen we daar rekening mee houden.  

Aanlegregels in Friesland

Aanleggen is in principe vrij mits er geen ligplaatsverbod van kracht is en de eigenaar van de oever het goed vindt. Meer nooit af in het riet!

Alle schepen van de Driesprong zijn uitgerust met een Markrite wimpel, daarom kunt u met een gerust hart afmeren aan één van de Markrite ligplekken. Bij een Markrite plek geldt dat je maximaal 72 uur op dezelfde plek mag liggen.

Onbemande vaartuigen mogen niet achtergelaten worden, dat mag alleen in een jachthaven of langs een speciaal aangewezen ligplaats aan de kade.

Aftanken

Het dieselverbruik is voor eigen rekening. Na terugkomst wordt de boot altijd door ons na-getankt met Blauwe Diesel bij onze dieselpomp.

Formaat van de bedden

De bedden in onze motorjachten zijn ca. 1.90 meter lang, de breedte van eenpersoonsbedden is circa 0.80 tot 1.30 meter en de breedte van tweepersoonsbedden is circa 1.20 tot 1.40 meter. Bij stapelbedden is geen ladder of veiligheidshek aanwezig, maar een opstapje.

Douchen aan boord

Je moet er rekening mee houden dat douchen aan boord van een boot niet hetzelfde is als douchen in een woonhuis. Al onze schepen zijn voorzien van een douche, de één is wat ruimer en comfortabeler dan de andere. Maar in principe zal een douchecabine aan boord altijd wat kleiner van formaat zijn dan een douche in huis.