over ons

Jou laten ervaren

  1. Home
  2. Over ons

Al méér dan 60 jaar laten wij mensen genieten op het Friese water

En dat doen we nog steeds dagelijks met veel plezier!

 

Voor ons is het inmiddels al bijna normaal, maar ons bedrijf is gevestigd in een bijzonder mooi gedeelte van Nederland. Althans, dat vinden wij zelf. En veel van onze klanten ook!

Inmiddels is de Driesprong Yachtcharters een gerenommeerd jachtverhuurbedrijf met een ruime jachthaven, eigen jachtwerf en een vloot van 26 schepen, gerund door een gemotiveerd 7 koppig team. 

Maar, dit is niet altijd het geval geweest.

Historie

In 1961 beginnen Henk en Alie Stekelenburg (de opa en oma van Frans) een koffiehuis in Langelille, pal aan de "Driesprong" van de wegen naar: Echtenerbrug, Langelille en Wolvega. Al gauw worden er door de opa van Frans veel stalen schouwtjes gebouwd, en verkocht. Kort daarna wordt de Forel gebouwd het eerste scheepje wat bij de Driesprong Yachtcharters te huur is. Ze is voor huidige begrippen "slechts" 8 meter lang, maar toen der tijd was het een heel schip.

Groei en een tweede generatie binnen het familiebedrijf

Jaarlijks worden er nieuwe schepen bijgebouwd om de verhuurvloot verder uit te breiden. Eerst met een aantal Aquanaut modellen en later de Aquacrafts, een eigen design van de Driesprong. Vanaf jonge leeftijd helpen Daan en zijn broer Henk hun ouders bij de bouw van deze schepen.

De haven op de afbeelding had één groot ongemak. Ze was gelegen achter een vaste brug met een beperkte doorvaarthoogte van minder dan 3 meter. Toen de schepen in de loop der tijd telkens een beetje groter werden om meer comfort te bieden aan de opvarende, werd dit een probleem. 

Aquacraft, de geboorte van een eigen lijn schepen

In eigenhuis wordt een compleet nieuw schip getekend en gebouwd, de Sita is de eerste Aquacraft welke wordt toegevoegd aan de vloot. In 1981 wordt ze gedoopt, midden in de winter. 

Na veel positieve feedback op de eigenschappen van de Sita volgen er nog vele Aquacrafts zoals de:

Op een gegeven ogenblik bestaat bijna de volledige vloot van de Driesprong Yachtcharters uit deze goed doordachte schepen. 

Een nieuwe thuishaven

Nadat Daan en zijn zuster Els in 1996 het familiebedrijf van hun ouders hebben overgenomen, bouwen zij een Aquacraft 1400, dit schip krijgt de naam Hendrik Wouter ter ere van hun vader, welke in februari 2000 overlijdt.  

Daan en Els willen de Yachtcharter een modern onderkomen geven en starten in 2003 met de uitbreiding van de haven aan de andere kant van de vaste brug. Gelijktijdig ging de bouw van het huidige bedrijfspand inclusief de loods voor de onderhoudswerkzaamheden van start. Daarnaast investeren ze ook in een eigen bootlift wat het servicen van de schepen verder vereenvoudigd. In het voorjaar van 2004 is dit alles gereed, en in grote lijnen ziet alles er tot op de dag van vandaag, nog zo uit als toen. 

3e generatie watersport liefhebber

In 2019 kunnen Daan en Els van hun welverdiende pensioen gaan genieten. Na ruim 33 jaar gezamenlijk aan het roer van het bedrijf te hebben gestaan, is het nu tijd om deze over te geven aan Frans. 

Frans heeft op dat moment 10 jaar in de offshore gewerkt en is dus wel wat woelig water gewend. Hij neemt de haven, yachtcharter en de jachtwerf over van zijn oom en zijn moeder. 

Een frisse wind waait door het bedrijf en er ontstaat ruimte om de vloot, en het team van de Driesprong verder uit te breiden. 

De Driesprong Yachtcharters anno 2024

Dit is waar je op mag rekenen wanneer je een boot bij ons huurt:

  • Keurige motorjachten in verschillende soorten en afmetingen, zodat er altijd één past bij jouw gezelschap
  • Een ongedwongen sfeer, die voelt als thuis komen
  • Een goede prijs kwaliteit verhouding
  • Varen vanaf een uniek vertrekpunt, waarbij je de keuze hebt om Friesland en/of Overijssel te gaan verkennen
  • Een eigen technische dienst welke 24/7 bereikbaar is
  • Menselijke afhandeling, wanneer er onverhoopt schade is ontstaan lossen we dit op een schappelijke manier met elkaar op
  • Een vriendelijk en behulpzaam team, wat alles uit de kast haalt om jou een onvergetelijke vaarvakantie te bezorgen
De Driesprong Yachtcharters Belone Friesland 1

Kom je ook een keer varen op één van onze schepen?

Wij hebben voor elk gezelschap een geschikt schip, of je nou met z´n tweeën wilt varen of met een groep van 10 personen. Bij de Driesprong kan je terecht!
Welk schip past bij jou?

Welk schip past bij jou?

Voeg maximaal 3 schepen toe aan de vergelijkingstool om te bekijken wat de onderlinge verschillen zijn
La Diege

La Diege

v.a. € 1035,- p/w

De La Diege heeft erg mooie binnen-en buitenruimtes voor haar afmetingen, en een luxe uitstraling door haar kopleguaan. 

6 persoons schip
Meer info
Corvina

Corvina

v.a. € 1080,- p/w

De Corvina is een ruim en goed manoeuvreerbaar jacht voor vriendengroepen en grote gezinnen 

8 persoons schip
Meer info
Copain

Copain

v.a. € 743,- p/w

De Copain is een moderne Aquanaut, uitgerust met een luxe interieur. Uiteraard is ze voorzien van boeg- en hekschroef om eenvoudig te kunnen af- en aanmeren. 

4 persoons schip
Meer info
Belone

Belone

v.a. € 855,- p/w

De Belone is door haar afmetingen, sterke motor en krachtige boeg- en hekschroef één van de meest eenvoudige boten om mee te varen.

4 persoons schip
Meer info
Alopia

Alopia

v.a. € 889,- p/w

De Alopia is een ruim Vri-Jon motorjacht met slaapplekken voor 6 personen. Het schip heeft een gezellige dinette en een ruime salon. Het is goed vertoeven op het ruime achterdek.

6 persoons schip
Meer info
Hendrik Wouter

Hendrik Wouter

v.a. € 1170,- p/w

Wil je niet altijd de jachthavens opzoeken? Met de Hendrik Wouter ben je zelfvoorzienend, door haar generator heb je altijd stroom aan boord.   

10 persoons schip
Meer info
Kuinder

Kuinder

v.a. € 990,- p/w

Met motorjacht Kuinder vaar je met een grote groep héél Friesland door. De Kuinder is ook geschikt om het IJsselmeer te bevaren.

10 persoons schip
Meer info
De Driesprong Yachtcharters Joren 1 Zonder Achtergrond
Joren,Havenmeester

Zie ik je binnenkort bij ons op de jachthaven?