Faq

Hieronder vind je de meest gestelde vragen over het huren van een boot bij De Driesprong Yachtcharters. Staat uw vraag er niet tussen? Neem dan gerust contact op.

U kunt het motorjacht betrekken om 14.00 uur en op de dag van vertrek dient u het schip om 10.00 uur te verlaten.  Een ander tijdstip is niet mogelijk, omdat wij de tijd tussen 10.00 en 14.00 uur nodig hebben om het schip technisch te controleren en in goede staat te houden. Wanneer u na 15.00 uur zult inchecken, laat dit dan even telefonisch weten.

Aanleggen is in principe vrij mits er geen ligplaatsverbod van kracht is en de eigenaar van de oever het goed vindt. Meer nooit af in het riet! Aanleggen langer dan 3 dagen op een  Marrekriteligplaats is niet toegestaan. Onbemande vaartuigen mogen niet achtergelaten worden, dat mag alleen in een jachthaven of langs een speciaal aangewezen ligplaats aan de kade.

Het dieselverbruik is voor uw eigen rekening. Na terugkomst wordt de boot altijd door ons na-getankt bij onze dieselpomp.

Het alarmnummer is 112, u gebruikt dit telefoonnummer als u met spoed Ambulance, Politie of Brandweer benodigd bent.

Voor het aanvragen van Collect gesprekken binnen Nederland kies 0800-0101 (gratis). De kosten komen voor rekening van de persoon met wie u belt. U geeft uw naam door en wordt verbonden, nadat de gebelde heeft aangegeven het gesprek te accepteren. U kunt ook Collect gesprekken naar het buitenland aanvragen via 0800-0410.

U kunt bij reservering tegen relatief geringe kosten een annuleringsverzekering afsluiten. Dit bedraagt 50% van het huurbedrag.

Op het haventerrein is een parkeerterrein, maar er kan ook een parkeerplaats binnen worden gehuurd.

De bedden in onze motorjachten zijn ca. 1.90 meter lang, de breedte van eenpersoonsbedden is circa 0.80 tot 1.30 meter en de breedte van tweepersoonsbedden is circa 1.20 tot 1.40 meter. Bij stapelbedden is geen ladder en een veiligheidshek aanwezig, maar een opstapje.

Onze motorjachten zijn all-risk verzekerd, dus geen zorgen. Het eigen risico is voor rekening van de huurder, de hoogte daarvan staat in de vorm van de waarborgsom welke € 750,- bedraagt. De borgsom dient bij aankomst contant of met pin overhandigd te worden. Tevens kunt u het borg-bedrag middels uw Creditcard door ons laten reserveren, De borgsom wordt bij schadevrije vaart direct terug betaald. Bij eventuele schade wordt het schadebedrag van de borgsom afgetrokken, dit zal niet hoger zijn dan € 750,-.

U moet zich erop instellen dat de badkamer niet zo comfortabel is als thuis. De douche en het toilet bevinden zich vaak in één ruimte. De douchecabine is vaak klein en de cabine is alleen gescheiden door een douchegordijn. De douche bevindt zich binnen de waterspiegel en daardoor kan het douchewater niet vanzelf aflopen. Het moet dus weggepompt worden.

Het water dat u aan boord heeft, kunt u zonder problemen drinken.

U kunt zelf het motorjacht schoonmaken, of u kunt het laten doen voor € 75,-. Wanneer u bij aankomst constateert dat het motorjacht niet goed schoongemaakt is, meldt dit dan altijd meteen bij de receptie. Ook als u een eindschoonmaak heeft besteld, dient u wel zelf af te wassen en uw vuilnis weg te brengen.

Wanneer u met uw boot in een haven gaat aanleggen, moet u ongeveer rekenen op € 1,00 per meter per nacht, het brug– en sluisgeld bedraagt ongeveer € 2,00 per brug of sluis. De klompjes die u aangereikt krijgt als u door een brug vaart zijn bedoeld om bruggeld in te doen. Zorg dus altijd voor kleingeld aan boord. Omdat onze motorjachten voorzien zijn van een Marrekritevlaggetje kunt u zonder kosten aanleggen bij een Marrekrite ligplaats, maar dan niet langer dan 3 dagen achter elkaar op dezelfde plaats.

Het is toegestaan om een huisdier mee aan boord te nemen. Buiten de boot moet de hond aangelijnd zijn. Ook op de ligplaatsen zijn geen loslopende honden toegestaan. Het meenemen van een huisdier kost €35.

Hoewel inbraak en diefstal niet vaak voorkomt, kunt u het slachtoffer worden van inbraak en/of diefstal. Wanneer u dit overkomt, bel dan onmiddellijk naar het dichtstbijzijnde politiebureau of onze receptie.

Bij onze jachthaven bevindt zich een havenkantoor, een verwarmde sanitair-hal met douches, toiletten en een wasserette. De douches werken op € 0,50 muntjes en voor de wasmachine en droger kunt u de munten bij de receptie kopen. Onze sanitair-hal is dag en nacht geopend.

De ruimte is vaak beperkt in huurjachten. Daarom moet u er rekening mee houden, dat er niet voor iedereen een eigen kast kan zijn. Daarbij komt dat er niet altijd nachtkastjes, leeslampjes of planken in de slaapkamers zijn.  

Op alle motorjachten is een koelkast aanwezig. Vergeet niet de thermostaat in te stellen op de gewenste temperatuur. Denk eraan dat u de koelkast moet ontdooien, wat betekent dat de koelkast op tijd leeg moet zijn. U wordt verzocht geen etenswaren achter te laten voor de volgende bewoners, al is het nog zo vriendelijk bedoeld. Tip: voorkom nare luchtjes, laat deuren en laden van de koelkast openstaan bij het ontdooien.  

Op sommige van onze motorjachten is een magnetron aanwezig. U mag een lege magnetron nooit aanzetten.

Indien u KLACHTEN of PROBLEMEN heeft dient u onmiddellijk de receptie telefonisch hiervan op de hoogte te stellen. Krijgt u voicemail, spreekt u dan toch uw boodschap in. Meldt altijd uw naam, de naam van het motorjacht waarmee u vaart en uw telefoonnummer. Indien u niet teruggebeld wordt, probeert u dan nog eens te bellen. Wanneer u klachten en/of problemen heeft, zorgen wij ervoor dat er iemand naar u toekomt. Soms kan het probleem ook telefonisch opgelost worden. Wanneer u het probleem niet meteen doorbelt, zou er schade kunnen ontstaan.

Voor een uitgebreide uitleg hierover, verwijzen we u naar de volgende pagina:  reservering.

U kunt er op vertrouwen dat als u reserveert bij De Driesprong Yachtcharters, alle betalingen met veiligheids- garantie worden afgehandeld.

Onze webshop gebruikt Secure Server software die je creditcard informatie versleutelt om zeker te zijn dat de transactie met ons vertrouwelijk en beschermd is. Iedere betaling die we verwerken wordt gecontroleerd op eventuele fraude via ons controle systeem.

Online reserveren en betalen is veilig! Online reserveren en betalen is nu net zo veilig als reserveren via de telefoon of per post en het brengt veel meer reserveringsgemak.

Voor een uitgebreide uitleg hierover, verwijzen we u naar de volgende pagina:  Vaarcursus of schipperstraining.

Voor een uitgebreide uitleg hierover, verwijzen we u naar de volgende pagina:  Stroomgebruik aan boord.

Aan boord van de motorjachten is geen telefoon aanwezig.

Op alle motorjachten is een televisie aanwezig met Digitenne. Sommige motorjachten hebben een dvd-speler. U wordt verzocht de basisinstelling niet te veranderen, alles is voorgeprogrammeerd.   

Onze motorjachten zijn uitgerust met 1 of 2 toiletten. Deze toiletten werken op een andere manier dan het toilet bij u thuis. Bij deze toiletten wordt de inhoud weggepompt. Gooi nooit luiers, maandverband, tampons of ander afval in het toilet. Dit kan niet verwerkt worden, daardoor raakt het toilet verstopt. Ook wanneer u gewoonlijk veel toiletpapier gebruikt, kan dit problemen veroorzaken. Gebruikt u liever 2x een beetje toiletpapier. Op deze manier spoelt u de inhoud in 2x weg. Wij raden u aan 2-laags toiletpapier te gebruiken.

Voor het varen met onze motorjachten hoeft u geen vaarbewijs te hebben. Indien u geen vaarervaring heeft, raden wij vaarles aan. Beginners of voor mensen die lang niet gevaren hebben, kunnen tegen een geringe vergoeding uitvoerige instructie krijgen op uw eigen gehuurde boot. Het geeft u een rustig gevoel. U kunt dit bij uw reservering mee bestellen.

Gevorderde pleziervaarders krijgen bij de overhandiging van het schip een technische uitleg over de boot.

Wij raden u aan om op uw terugtocht naar de thuishaven, NIET de route via Scharsterbrug te kiezen! Dit in verband met afwijkende brugtijden. Van november tot april is deze brug gesloten en gaat ook niet op afroep open.

De maximale snelheid in Friesland is 8 km per uur, op het Prinses Margrietkanaal is de maximale snelheid 12 km per uur. Wij raden u aan om verstandig te varen, dus niet te snel. De hekgolven zijn erg hinderlijk voor de afgemeerde boten en de oevers hebben veel te lijden. Er ontstaat dus vaak schade door te snel varen. Wij krijgen elk jaar veel klachten binnen over het te snel varen  van onze motorjachten. De waterpolitie controleert zeer regelmatig op het te snel varen. Wanneer u te snel vaart, riskeert u dus een boete.

Tot behoud van de aantrekkelijkheid van het Friese waterland wordt in het watersportseizoen regelmatig het afval van een groot aantal ligplaatsen opgehaald. Deze ligplaatsen zijn herkenbaar aan de daar geplaatste vuilcontainers. Op alle andere ligplaatsen is het deponeren van vuil niet toegestaan. U wordt dringend verzocht hieraan mee te werken. In deze vuilcontainers in het merengebied hoort geen: klein chemische afval, zoals batterijen, afgewerkte olie en glas. Maar op de daarvoor bestemde plaatsen die u in vrijwel elke haven aan treft. 

Wanneer u iets vergeten bent aan boord van het motorjacht, zijn wij natuurlijk bereid u de spullen na te sturen. Vanzelfsprekend gebeurt dit op uw eigen kosten. Geef het ons zo snel mogelijk telefonisch door want deze spullen worden normaal slechts tot 1 maand na vertrek bewaard.  

Op onze motorjachten zijn verschillende kachels aanwezig, te weten warm water kachels en warme lucht kachels. Alle kachels werken op dieselolie en ze verbruiken ongeveer 2 liter per uur.  

Wanneer u een hengel uitwerpt, moet u in het bezit zijn van een visakte. Een dergelijk document met een geldigheidsduur van een week is op naam en kost ongeveer € 12,50. De visakten zijn verkrijgbaar op postkantoren en bij onze receptie. Wanneer u meerdere visakten bij ons kopen wilt, kunt u deze het beste reserveren.

Aan boord van het motorjacht vindt u bijna alles wat noodzakelijk is voor een normale huishouding.

Kussens zijn standaard aan boord aanwezig, maar het linnengoed dient u zelf mee te nemen, of bij ons te huren. Ook kunt u bij ons dekbedden met overtrek huren, dit zijn alleen 1-persoonsdekbedden, en hand- en theedoeken huren.

Wilt u thuis alvast de voorbereidingen treffen voor een prachtige vaarroute? Bestel dan bij het boeken van uw boot een waterkaart!

Tijdens de vaart zijn deze overigens bij de huur van een boot inbegrepen. Handige tip: Tevens kunt u via Playstore een app aanschaffen en downloaden op uw eigen telefoon of tablet; de ANWB heeft een speciale app genaamd “Waterkaarten”.

In de thuishaven heeft u aan boord gratis wifi. Vraag bij de receptie om uw gratis wifi inlogcode.

Met onze motorjachten mag u het IJsselmeer bevaren. Dit geldt alleen als het veilig kan. Boven windkracht 4 mag er niet op het IJsselmeer gevaren worden (!). Als men op het IJsselmeer wil varen is een IJsselmeerpakket verplicht. Voor € 5,- kunt u deze bij ons huren. Bovendien bent u verplicht zwemvesten aan boord te hebben.

Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Privacy- & cookiebeleid

Cookie settings

Below you can choose which kind of cookies you allow on this website. Click on the "Save cookie settings" button to apply your choice.

FunctionalOur website uses functional cookies. These cookies are necessary to let our website work.

AnalyticalOur website uses analytical cookies to make it possible to analyze our website and optimize for the purpose of a.o. the usability.

Social mediaOur website places social media cookies to show you 3rd party content like YouTube and FaceBook. These cookies may track your personal data.

AdvertisingOur website places advertising cookies to show you 3rd party advertisements based on your interests. These cookies may track your personal data.

OtherOur website places 3rd party cookies from other 3rd party services which aren't Analytical, Social media or Advertising.